MDT

The NXT Chapter

Het begin

Jeffrey vertelt

Een verleden met veel pesten, angst voor jongeren, dromen om te realiseren, maar geen motivatie om het te doen. Dat is hoe Jeffrey Kwakernaat ervoor stond toen hij begon aan MDT The Next Chapter. Via de sociale dienst rolde hij in dit traject van een halfjaar. Nu is hij er sterker uitgekomen, zijn sommige dromen al werkelijkheid geworden, heeft hij meer vertrouwen in zijn eigen kunnen en heeft hij angsten overwonnen. “Natuurlijk zijn niet al mijn angsten ineens verdwenen, maar ik heb veel overwonnen.” Klaar voor een nieuwe toekomst!

“Zonder MDT had ik nog…. [QUOTE CHECKEN]

[Hier nog iets meer tekst over waarom Jeffrey precies mee is gaan doen] en MDT an zich. Daaronder de infographic. En de video’s linken naar filmpjes van ministerie over MDT

Intake

Zoals voor iedere jongeren begon ook Jeffrey met een intake. Hoewel dit een eerste contactmoment is viel het Jeffrey alles mee. Misschien dat intake ook wat heftig klinkt. Om dit voor andere jongeren weg te nemen, werkte Jeffrey mee aan een video om te laten zien wat je ongeveer kan verwachten als je mee doet.

Het Traject

En toen begon het echt. Voor Jeffrey was dit al de eerste grote stap, want ineens moest hij met andere jongeren in een groep samenwerken en workshops volgen. Makkelijk? Dat absoluut niet. [mooie quote]. Toch deed hij het wel en dat was het begin van het wegnemen van angsten.

Startweek

[hier meer over de eerste week] Daar Jeffrey nog even specifiek naar vragen.

Vorming

Werken aan je hard en soft skills. Dat is het idee van de workshops. Zowel individueel als in groepsverband. [meer over verhaal van Cassidy en de soorten workshops]. Iedere workshop brengt weer iets anders.

Vrijwillige inzet

Allerlei workshops etc. Grootste successen behaald voor Jeffrey. Podcast gemaakt. In de stapel hieronder fotocompilatie van andere

Een belangrijk onderdeel van The Next Chapter is je inzetten voor de maatschappij. Iets doen voor een ander en merken dat je dan vanzelf iets terugkrijgt. Om de jongeren te inspireren, hebben we 4 jongeren en iets oudere gevraagd om te vertellen waarom zij zich inzetten voor de maatschappij en hoe zij dat doen.

Orientatie toekomst

Stuk tekst over stage. Daar hem nog even naar vragen + Themba Schmitz (stagebegeleider) Zoals het Keti Koti evenement waar Jeffrey voor zijn stage bij Theater Tortilla aan meewerkte.

De toekomst

Voor Jeffrey betekende MDT The Next Chapter erg veel. “Ik heb altijd al veel gedroomd en sommige van die dromen zijn uitgekomen.” Een van zijn hoogtepunten tijdens MDT was het presenteren van de certificaat uitreiking. Een mooie presentatie in The Movies Dordrecht. Voor volle zalen staan en werken als acteur is toch wel waar zijn passie ligt. Hoewel hij dat nu al doet, is het vaak vrijwillig en daarom zou hij graag betaald werk hier in vinden. Totdat dat moment daar is, draait hij mee bij de nieuwe groep van MDT The Next Chapter. Je zou kunnen zeggen dat Jeffrey zeker een ervaringsdeskundige is geworden.

Jeffrey is niet de enige die veel uit MDT The Next Chapter heeft gehaald. Twijfel jij nog of MDT The Next Chapter iets voor jou is? Luister dan naar de volgende podcast of kijk de video over Jeffrey, Sjaak en Job. Als je vragen hebt, meer wilt weten of gewoon met iemand wilt kletsen voor The Next Chapter, stuur dan een mail naar …. of bel ….

NOTE: De podcast wordt nog gemonteerd nav de audio van Sjors en Pien. En de video moet nog door Cassidy goedgekeurd worden.

Volg The NXT Chapter via: